sepagi bersama kak Helia...

07 February 2009

oi bangun2.. kata nak study.. tido pulak...
termangu2 aku membuka mata. aisey dah kul5.30am. memang langsung tak study. aku mula diulit rasa kesal.

kesal? yalah sebab tengah hari ni ada discussion. aku belum prepare lagi. pagi ni pun ada lab psm. mana sempat nak study. huhu

lepas solat subuh, kak Helia ajak buat sarapan. he aku senyum panjang aje. hampeh melekat kat depan laptop. kat belakang bunyi bising dengar orang menumbuk lesung batu.

oit kak... nak menukang tu berpada2lah juga... hehe kang datang orang sebelah kang..

apalah yang dibuatnya. rajin betul memasak. aku asal ada air ngan roti dah ok dah.

macam tulah kalau dengan kak Helia. rajin aje memanjang. aku pulak parasit yang melekat dekat kak Helia. hehehe

bestnya dengan kak Helia ni sebab aku suka dengar dia bercerita. nak2 analogi dia yang memang masuk akal dan buat kita terasa habis2an...

selain tu pkak Helia ni kerek juga. pergh... kalau tak biasa terasa hati gk ler. hehe tapi kerek2 dia beriman. kerek yang kadang2 sangat kelakar. korang takkan tahan kalau dia start kerek. hua hua... memang selamba.

hm... macam promote kak Helia pulak. btw nak mintak maap kat kak Helia sebab aku asyik sakat dia pasal Perak aje. ya lah dia memang susah hati gak pasal isu kat Perak. tak palah kak, mybe ini ujian untuk kita supaya kita muhasabah. siapa tahu mungkin ini menjadi asbab kemenangan kita di PRU13 nanti. Hanya Allah yang tahu.

hm... bau pun sedap... hehe nak gi merengek ke dapur. tolong tuang sos pun ok gak...

selamat bersarapan!!!

1 comments:

mutiarabernilai said...

salam..
huh!
mas pasni ko masak lak..
ena nak try air tangan ko..
hehe~

buli kak helia eit??
brani sungguh kamu wahai saudari..