Israel semakin menggila... dan kita???

03 January 2009
saudara-saudara ku di sana sedang menderita. bulu roma aku meremang setiap kali melihat gambar2 yang berkaitan palestine. mataku terpejam bila aku melihat video2 berkaitan palestine. hati aku menjadi gentar apabila melihat pejuang2 palestie yang hanya bersenjatakan batu melontar penuh semangat ke arah tentera israel yang berkereta kebal, bersenjata dan ganas itu...

Maha suci Tuhan... betapa kuat semangat mereka. mereka berjihad untuk Islam dan tanah air mereka.aku rasa terlalu kerdil dengan mereka. mereka berjiwa besar... anak2 kecil jelas dengan perjuangan.. mereka berjuang tidak takutkan mati. tapi aku... cakap aje berani.. berdemo ari tu pun aku merasa gentar di hati...

apa yang mampu aku lakukan untuk mereka? bagaimana harus aku pekikkan pada Israel BERHENTI menyerang PALESTINE!

apa yang mampu aku lakukan untuk aku beritahu pada warga UTM bahawa saudara kita sedang dianiaya di sana! sekarang bukan masa untuk pentingkan diri! sekarang bukan masa nak mereka azam baru sedang mereka sangat2 memerlukan kita!

bagaimana harus aku sedarkan pada diri ini juga segala perjuangan perlukan keberanian! aku harus berani! seperti rakyat palestine yang berani!

perhimpunan aman palestine... ramai yang menganggap ianya sekadar membuang masa... tapi bagi aku, ia sebagai meduim untuk 'kami' meneriakkan kepada mahasiswa yang masih tidur tentang PALESTINE! ia sebagai medium untuk mahasiswa sedar bahawa mereka tidak boleh lari dari PALESTINE... ia juga sebagai satu suara untuk kami sampaikan pada kerajaan bahawa perlunya kerajaan melakukan sesuatu menuntut agar keadilan untuk PALESTINE terbela!

semua mahasiswa di seluruh universiti malaysia berdemonstrasi mengenai hal ini. suara mahasiswa disepadukan... maka lahirlah satu suara desakan yang kuat yang menekan kerajaan agar LEKAS BERTINDAK!

isu palestine adalah isu umat ISLAM seluruhnya. jika sebelum ini kita begitu marah dengan karikatur nabi Muhammad, maka suarakan kemarahan itu untuk PALESTINE juga!

mengapa perlu takut dengan tekanan, bukankah kita berjuang untuk Islam... dan bukankah Allah sudah berjanji dalam surah Muhammad ayat 7 iaitu

"Wahai orang-orang yang beriman, jika kamu menolong agama Allah, niscaya Dia akan menolong dan meneguhkan kedudukanmu."


apa lagi yang kita boleh lakukan untuk PALESTINE?

boikot barangan Israel! sebagai tanda kita bencikan mereka. ingat sahabat2 duit yang kita gunakan untuk membeli barangan Israel kembali kepada mereka dan digunakan untuk membeli peluru2 yang digunakan untuk membunuh saudara2 kita di PALESTINE!

berdoalah! bukankah doa adalah senjata utama orang2 ISLAM!

bersuaralah menentang kezaliman ISRAEL! nyatakan kebencian anda terhadap ISRAEL! kekejaman mereka harus diperangi!

Ya ALLAH berikanlah kekuatan kepada saudara2 kami di PALESTINE! bantulah meraka YA ALLAH! hancurkanlah ISRAEL YA ALLAH!

HIDUP... HIDUP... HIDUP ISLAM...
HANCUR... HANCUR... HANCUR ISRAEL!!!

TADBIR!!!
ALLAHUAKHBAR!

KHAIBAR.. KHAIBAR.. WAHAI YAHUDI...
TENTERA MUHAMMAD... SUDAH TIBA...


0 comments: