coNFius

18 January 2009
aku onfius sangat... kenapalah aku selalu berada dalam situation di mana aku perlu memilih. terlalu merimaskan bila otak kena memikirkan dan membuat keputusan terbaik untuk jangka masa panjang. huhu kenapalah kena macam ni. bila tak de hak membuat keputusan aku marah tapi bila kena buat keputusan aku marah juga. tak bersyukur betul!

problemnya simple je cuma aku je yang suka besar2kan. kalau aku cerita korang mesti kata aku ni kecoh je tapi suka hati akulah. aku punya problem.

problemnya aku confius nak beli broadband modem yang mana satu. haah mesti dah gelak. masalahnya beza harga yang aku nak tu over budget. ada yang satu lagi tapi dia punya run tak selaju yang aku nak. yang murah sikit dengan run yang laju dah sold out pulak. tulah sapa suruh tangguh2.

boleh aje nak beli yang aku nak tu tapi aku tengah sengkek sekarang. tapi duit tu ada cuma lepas ni ikat perutlah.

tapi aku rasa tak berbaloi langsung. kalau macam tu beli aje yang run dia kurang dari yang aku nak kan? tapi aku dapat merasakan yang aku mesti tak gembira nanti. bayangkan benda tu aku nak guna seumur hidup (insyaAllah) tapi run dia tak best. huhu confius....

hm.. tiba2 mesej masuk. modem yang murah n laju yang aku nak tu ada. hehehe dah tak pening lagi. alhamdulillah Allah permudahkan urusan aku. baru aku teringat ari ni aku solat dhuha. tulah Allah luaskan rezeki aku tak yah buang duit lagi...

aku mohon taklah kena tipu. kalau kena tipu aku mintak Pro M dan PMIUTM perjuangkan hak aku. hehehe

hehe senanglah nak buat keje lepas ni..

4 comments:

Syifa' Ismail said...

huhu.. memang kecoh n comot..

peNcaRi sInaR said...

komen yang bernas ;p

jal said...

segala nya telah tertulis d dlm khazanah ALLAH....

peNcaRi sInaR said...

baru terperasan sapa jal ni ek?