tesis presentation~

23 October 2009


InsyaAllah 26/10/09 saya akan menjalani presentation untuk project sarjana muda saya di sebuah bilik di FKKKSA. jangan bimbang anda yang membaca entry ini tidak perlu hadir, namun saya amat memerlukan doa daripada sahabat2 saya serta pengunjung blog ini yang juga merupakan sahabat cyber saya =)

"synthesis and characterization of resin from
empty fruit bunches (EFB)".

inilah tajuk project sarjana muda saya.

sv: Prof Nor Aisyah Saidina Amin (Prof NASA)
RO: Kak Linda
Turut membntu: kak Yani and kak naz

sekalung ucapan terima kasih kepada mereka yan sering membantu saya dalam menyiapkan project saya

Persatuan Mahasiswa Islam
juga kepada PMI dan sahabt2 yang banyak membantu memberi sokongan berbentuk moral.

juga my family (mama, papa, along, angah, sara, kak salina, amirah aka bidadari)

dalam saya membuat slide presentation untuk isnin ni, saya mecuba membuat yang terbaik mungkin. ada sahabt2 yang berkata bahawa ini adalh presentation terbesar dalam hidup mereka. tiba-tiba saya terfikir sesuatu.

Bukan ini bukan yang terbesar, ada lagi yang besar dan memerlukan persiapan yang lebih besar dan berat daripada presentation hari isnin ni.

presentation apa?

tentunya presentataion kita di hadapan Allah di padang Masyar nanti. waktu itu apa jawapan kita jika ditanya Allah dengan soalan2 yang killer. malangnya mulut kita terkunci dan yang menjawab adalah anggota badan kita. mampukah kita waktu tu nak menggoreng atau mentaram bagi menyedapkan hati panel?

saya merasa takut amat jika di tanya Allah apa persiapan kamu ke presentation ini?

SubhanaAllah. berikanlah saya kekuatan ya Allah untuk istiqomah pada jalanMu dan menjadi hamba yang tidak pernah leka atau terlupa akan hari presentationnya dihadapanMu nanti.

bersamalah kita sahabat menyiapkan diri untuk hari presentation itu kerana ia pasti, takkan boleh skip dan takkan ada kabel!

1 comments:

violet biru said...

juga sahabat2 FKKKSA terutamanya SKK student, budak2 dan Ro kat N24 lab suhu tetap yang sabar dengan kerenah aku menggunkan TGA, DSG dan FTIR =)