homesick!

22 October 2009

kepenatan menelaah pelajaran dan rasa sakit yang menghimpit akibat demam dan selsema sangat menyesakkan. ikutkan hati mahu sahaja aku mengambil duit dan menunggang BKF ke sri putri. membeli tiket balik ke klang dan terus pulang ke klang. sampai di klang papa akan amik. walaupun papa akan selalu datang lambat aku tetap kea sabar walaupun adakalanya aku dah meletup lantas pelbagai jenis kerutan di muka timbul.

tiba dirumah akan mandi dan berbaring di katil bilik ku sendiri. rasanya sangt tenang berada di katil sendiri. kemudian mama akan memanggil makan. makan dan minum sebanyak mana yang aku suka. sambil makan menonton tv. yang pasti tentunya cerita CSI tambah2 dekat rumah sudah ada Astro. 24 jam AXN sahaja. chanel 701 kalau aku tidak silap.

esoknya akan bangun lambat sedikit. kemudian memasak makanan kegemaran, menonton tv dan bersiar2 ketempat yang menenagkan. bila petang akan duduk di pangkin dn berborak2 tentang hal rumah tangga orang lain di pangkin dengan suri rumah2 yang tak ada kerja. terkadang ketawa melihat mereka yang punya cita dan angan2 mengalahkan wanita yang duduk di parlimen.

bila petang semakin malam, amirah akan bertandang kerumah. bermain dengan amirah sebelum dia pulang kerumah ibu bapanya adalah satu keseronokan yang maksimum!

dan malam adalah masa untuk mengenal diri bersama pencipta. juga masa untuk mengeratkan kasih sayang sesama ahli keluarga. angah dengn lawak bodoh dan beberapa perkara tak senonoh yang tidak boleh diceritakan disini. sarah dengan bahasa jepun dan masakan2 larut malam yang memang menyelerakan. mama dengan cerita melayunya. papa dengan dunianya memikirkan bagaimana nak menjana duit bagi menampung perut ahli keluarganya yang tak pernah kenyang =)

dan aku masih lagi yang paling suka memerhati dan menulis tentang mereka =)0 comments: