p.r.o.v.o.k.a.s.i

23 October 2009


"kau dak JPA kan? kau jangan sebok hal politik. belajar pun kerajaan tanggung then nak marah kerajaan pulak. duit orang (cukai rakyat) bagi belajar bukan nak main politik."

sapa yang bermain politik? itu soalan saya pada orang yang suka melontar provokasi yang dah basi ini.

ya saya student JPA. mendapat tajaan daripada JPA. alhamdulillah. teria kasih kepada rakyat malaysia yang mengeluerkan duit membayar cukai sekaligus memberi peluang kepada anak Malaysia mendapat pelajaran lebih tinggi. terima kasih atas duit anda saya berada di UTM skudai. sesungguhnya duit ini adalah amanah daripada anda. alhamdulillah setakat ini saya masih belum menggunakan duit anda untuk membeli handphone beribu-ribu, mp3, bershoping tak tentu arah dan benda2 yang mahasiswa lain suka buat.

kebanyakan duit anda saya gunakan untuk makan, pakai yang perlu dan untuk program2 yang dapat membangun anak bangsa. sedikit juga digunakan untuk mengembirkan hati mak ayah dan sahabat2. mohon dihalalkan.

terkedu dengn pemikiran melampau sesetengah pihak yang menganggap studentyang mendapat tajan tidak boleh bergiat aktif dalam politik. siapa pulak yang masuk politik?

adakah satu luahan atau komentar dari mahasiswa terhadap perkembangan dan pembawakan parti politik dianggap salah?

saya cukup marah apabila ada orang melontarkan provokasi di atas bila saya mula menyalahkan kerajaan terhadap banyak perkara yang terlalu menjelekkan untuk diceritakan.

mahasiswa sebagai check and balance.

bukan hanya kerajaan sahaja malah semua parti yang memerintah harus ditegur jika mereka buat silap.

kepada manusia yag suka menggunakan provokasi di atas saya ada perkongsian untuk anda.

"ya duit biasiswa saya dari rakyat yang menyuruh saya belajar, namun kena ingat disamping saya mengambil duit mereka untuk belajar, saya punya tanggungjawab pada mereka. saya perlu bersuara apabila ada pihak yang cuba menindas mereka. kerana apa? kerana saya mahasiswa. golongan yang duduk di IPT yang dulunya masyarakat sangat mengangkat mereka kerana mereka berjaya menjadi JURU BICARA UMMAH"

alangkah hebatnya mahasiswa dulu bilamana suara mereka didengari dan digentari oleh mereka di parlimen!

0 comments: