tetamu hidupku....

06 July 2009
saat mata terpejam, aku hanya mengharapkan esok aku masih bernafas. masih dapat melalui hari-hari yang telah ditetapkan oleh tuhan dengan gembira dan jayanya. aku berharap saat aku membuka mata nanti, orang-orang yang aku sayang masih lagi disisi aku. sentiasa menemani aku dan tidak meninggalkan aku seorang. sesungguhnya sepi itu indah, namun andai mereka yang aku sayang menjauh dari aku, bagaimana hidup ini.

epilog luka bakal berlaku kembali dalam hidup. tidak ditinggalkan tetapi aku yag bakal meninggalkan. meninggalkan segala yang indah dalam hidup aku. meninggalkan mama dan papa, meninggalkan along, angah dan sarah, meninggalkan amirah dan kak salina dengan baby yang sedang membesar dalam perutnya.

anak perantau ini akan kembali ke medan perjuangannya. terlalu banyak perkara yang harus ia tempuh sendiri. terlampau banyak luka yang harus ia redahi. terkadang hatinya berbisik mahu dilemparkan aje semua ini. namun ia tahu bukankah dunia ini sebuah pengembaraan. dari semasa ke semasa dia melangkah, dia mengenali mereka-mereka. dia belajar mengenali diri dan dia beljar untuk mengagungkan penciptanya. sampai satu masa nanti langkahnya akan terhenti. sebelum langkah itu terhenti dia harus meneruskan perjalanana berliku ini.

sebenarnya dia tak pernah sendiri. bukankah masih ada sahabat yang sentiasa menemani. baik yang dia kenali atau tak kenali. andai dia merasa seorang diri dia akan membuka blognya. ramai teman yang sentisa memberi sokongan padu padanya.

tetamu hidupku.... kadang-kadang dia rasa geli hati memikirkan tentang segala perkara yang ada tentangnya. dia seorang yang pelik... hah itulah yang sering teman-temannya beritahu. dia akur sahaja... sebab pelik dia menjadikan dia rasa istimewa.

setiap kali dia melangkah, dia sentiasa merasakan benda baru bakal berlaku dlam hidupnya. kehadiran sahabat-sahabat amat bererti dalam hidupya. kalian umpama keluarga di hati aku.

akhir sekali... terima kasih meluangkan masa di blog ini..... jangan lupa tinggalkan comment ya =)


0 comments: