detik detik rabun dalam hidupku...

01 July 2009
hampir pengsan aku dibuatnya apabila seorang sahabat yang aku minta betulkan laptop aku mengatakan hard disk aku sudah tidak dapat diselamatkan lagi....

bermulalah detik detik rabun dalam hidup aku.....

hidup bersama 'sayangku' ini bermula di semester ke dua dalah tahun pertama. masih ingat bagaimana aku memeluk erat sayangku ini tatkala pertama kali aku bawa ia pulang ke rumah. sejak itu sayangku menjadi yang pertama dan terakhir aku tatap dalm urusan seharian aku.

bangun tidur aku melihatnya... sayangku ini yang memaparkan waktu untu aku. di malamnya dia ku tatap lagi sebelum aku masuk tidur...

sejak itu segalanya aku kongsikan dengan sayang aku ini. sehingga tiada siapa yang bisa menggunakan sewenang2nya. semua mereka tahu sayangku adalah sebahagian dari hidup aku. sesiapa yang bisa mengeledah sayangku sehri suntuk pasti mengerti perwatakan sepenuhnya. yang pasti sayang ku ini "you complete my life".



namun aku terlalu angkuh... aku melayan sayangku ini terkadang penuh kejam.

"laptop nti ni penah jatuh ke?"

"em... bukan penah tapi selalu..."

"patutlah sampai terkopak tepi dia, hah hard disk pun dah rosak... ana try recover data tapi tak boleh... "

then aku dapatkan khidmat pakar...

"sorrylah... u punya hard disk senak wo... tak boleh buat... buang je beli baru..."

dan aku tahu aku dah kehilangan sayangku.. aku dah hilang segala memori aku... aku dah hilang separuh dari hidup aku...

my picture... my song... my cerpen... my alll...... terutamanya thesis yang dah complete...

dan semuanya tak de backup....

dan kini aku bertatih... kembali mencari segala yang hilang... moga kerabunan itu tidak berkekalan selamanya...

2 comments:

Hafiz said...

sabar byk2 ye...

peNcaRi sInaR said...

ada hikmah dalam semua perkara... new hard disk life pun jadi baru. banyak perkara sedih yang ada dalam hard disk lama telah di remove kan dari hidup. =)