bila dia datang menyinggah...

27 July 2009
disebabkan aku yang selalu alpa akan kesihatan diri ini akhirnya menerima padahnya. sabtu lepas pulang sahaja ke bilik sudah merasa seram sejuk. kepala sudah berpusing-pusing dan merasa bagai dihentak-hentak. sakitnya hanya tuhan sahaja yang tahu. hanya panadol menjadi pengubat kelegaan. tidur malam itu awal sekali dan bangunnya lewat pula. badan rasa tak berdaya namun harus dikuatkan juga. tekak aku mula rasa sakit yang teramat. suatu yang paling aku benci bila aku merasakan tekak sakit dan ada lendir2 di kerongkong. ini membuatkan aku selalu rasa mahu muntah. loya semacam tak terasa hambar.

menguatkan semangat merempit ke meranti. something must be done. duduk terperuk sahaja di bilik takkan menyudahkan segalanya. perut pula berkeroncong sangat. sampai di meranti aku mendapatkan strepsil dan panadol. untuk mengisi perut pula nasi dan sup ayam. argh... aku meman tak suka makan sup kalau di kolej. tapi terpaksa juga sebab tekak aku takkan dapat menerima nasi begitu sahaja. sekurang2nya dengan adanya sup ni boleh jugalah melembutkan nasi.

seharian di bilik membuatkan aku merasa takut sekali. masakan tidak bagaimana jika ajal menjemputku? dahlah aku bilik seorang. siapalah yang akan menyedari tentang kematian aku. argh... dalam lemah aku befikir2 jika2 apa terjadi pada aku beberapa strategik harus di atur. pertama maklumkan pada mama utuk call aku waktu sekian2... jika tiada balasan mama harus call rakanku untuk mendapatkan aku. peliknya aku...

alhamdulillah tiada apa yang berlku. cuma demam masih belum2 mahu kebah. tekak terasa perit sekali. stepsil entah keberapa sudah aku tela. dalam hati menyumpah2 harga strepsil yang terlalu mahal.

malamnya aku rasa lapar yang teramat. seleraku membuka2. entah kenapa malam itu terasa benar nak makan wastern. sudahnya aku minta tolong seorang sahabat untuk membelikan makanan di k9. terkejut juga sahabat aku melihat banyak makanan yang aku order.
namun apabila mula menjamah semuanya rasa hilang. tiada lagi nafsu untuk makan. argh... akhirnya kucing yang mendapat habuan.

hari ini skudai dibanjiri dengan hujan yang lebat. dalam keterpaksaan aku merempit juga sebab nak ke lab, classs dan discusion. lewat petang baru sampai ke bilik. argh.... sesutau yang aku sedari dan ku benci. aku selsema! comotnya!

berada dalam fasa sakit, aku bukanlah orang yang selalu mengalaminya. namun bila jatuh ke lembah sakit aku jadi lemah sekali. tapi masih boleh jalan. penyakit penghapus dosa. dalam berehat banyak perkara dapat aku muasabahkan. betapa dalam waktu sihat aku aku terlalu gopoh dan pentingkan diri sendiri. huh bila dah sakit ni baru nak insaf.

opsss.... rasa nak... hasssshhhhemmmm... argh!!!!

0 comments: