berkrompomi dengan NYAMUK...

16 June 2009
mengarut! dah banyak ubat nyamuk dipasang namun nyamuk2 kat umah ni buat selamba aje. ala2 macam dah imune. dah sihat sangat ke nyamuk2 ni sampai orang letak ubat nyamuk pun dia tak respon.

kak A'an dah mengeluh berkali2. semangat dia dari tadi yang nak stay up sesama seakan mati dek kerana bengang dengan nyamuk yang nak sangat bermanja.

aku? seolah tak ada deria rasa. girl in black pulak tu. bukan ke nyamuk suka dekat2 dengan kehgelapan ni?

"belajar kompromi dengan nyamuk" kata aku tiba2 mencecah kesunyian malam.

kalau manusia boleh belajar saling hormat menghormati kenapa tak kita praktikannya pada nyamuk.

namun besar risikonya. kerana sekecil nyamuk itu jika ia ingkar makna diplomasi maka mungkin atau tidak aku dijangkiti denggi.

where my slipping bag?....

2 comments:

Idham Fitri Adi said...

lepas ni, beli ridsect yang tak pakai electric ngn api, yang mcm kertas tu leh buka dia pakai bau..hehe..
ye la. if tak rasa pun kalau di gigit senyap2 karang bahaya juga.

peNcaRi sInaR said...

owh... terima kasih atas saranan berguna