kak.. maafkan ana...

20 April 2009

kak hafizah kena denggi? begitulah yang mesej yang aku terima dari seorang sahabat. masyaAllah tarbiah tu. dalam minggu study week terlantar di hospital. aku pula di library sedang pulun.

tiba2 mesej dari atikah masuk mengajak pergi melawat. fikir aku atikah pergi dengan azumar sahaja. memandangkan aku tak ada lesen dan waktu nak pergi lunch hour aku batalkan niat dari join dorang. namun mesej mengenai kak hafizah aku forwardkan pada sahabat2 LPM yang lain. doa ku panjatkan moga kak hafizah tabah dan lekas sembuh. begitulah, lain orang lain dugaannya.

mesej nazirah pula masuk. bertanya ada sesiapa yang nak pergi ziarah. insyaAllah kereta akan diusahakan. namun aku tidak mereply. kerana sangkaku mereka akan pergi esok. namun jauh sekali.

atikah nazirah dan sahabat2 lain semuanya pergi waktu tengah hari itu dan aku di library sedang pulun study.

terbit di hati aku betapa teruknya diri ini. teruknya aku kerana tak sanggup meluangkan sedikit masa untuk sahabat aku yang sedang sakit, yang sedang mendapat ujian dari Allah.
'
berkali2 aku cuba menyalahkan diri. ketidakambilan aku pada sahabt aku ternyata menghantui perasaan ini. argh.. bersalah. aku jadi malu pada kak fizah. bukankah insan itu sudah banyak membantu aku.

Ya Allah maafkan daku. kau berikanlah kesihatan yang baik padanya. kau berikanlah ketabahan padanya. moga dia mengerti akan perasaan hati ini.

0 comments: