cuti2 Malaysia

24 September 2010

menjadi orang yang dewasa (ahaks) dan berkerjaya (super ahaks) adalah satu perkara yang bukan mudah...

keluar rumah seawal jam 7.30am dan kembali semula ke rumah dalam jam 7.00 malam adalah sesuatu yang luar biasa bagi mereka yang inginkan hidup yang biasa2 =)

hati dan perasaan menyatu...

itulah rasanya apabila anda sudah menyesuaikan diri dengan sesuatu yang anda lakukan. walaupun setiap hari anda di hambat dengan pelbagai masalah baru tetapi semua itu jadi menarik bila anda mula melakukan sesuatu secara team work. ingat masalah di tempat kerja bukan tanggungjawab anda seorang. berkerja dalam satu team maka anda akan terasa saling memerlukan antara satu sama lain... sampai sling memerlukan nak balik rumah pun boleh lupa (ahaks)

okay forget about keje.. entry ni bukan tentang keSERABUTan kerja...

cuti2 malaysia =)

ambil sedikit masa untuk merehatkan minda. ingat sekuat mana kita bekerja.. kita hanya manusia biasa dengan badan yang selalu inginkan kerehatan...

amik masa untuk rileks.. travel ke mana yang anda suka. kerana hidup ini hanya sekali. adakah anda mahu mati dengan kenangan yang anda tak pernah ke mana2.. menyedihkan =)

walaupun hanya travel ke kampung sebelah... jadikan ianya pengalaman menarik anda dengan menghayati apa yang ada waktu anda bercuti...

hehhe jom bercuti.. rileks minda...

sebelum kembali bekerja dengan kerja bertimbun2 =)

huh0 comments: